Wonen met uitzicht op de kerk

In het centrum van Didam, direct tegenover de Mariakerk, worden twee gedateerde geschakelde woningen vervangen door een complex met tien appartementen.

De nieuwbouw is samengesteld uit losse volumes die in elkaar zijn geschoven. Hierdoor ontstaat er een opgeknipte bouwmassa van drie bouwlagen in een baksteen architectuur dat harmonieus is met haar omgeving. De gevels zijn samengesteld in een gradatie van licht tot een donker bruine baksteen met diverse bebouwingsaccenten uitgevoerd in beton. De bovenste bouwlaag is deels terugliggend t.o.v. de rooilijn en is voorzien van een verticaal alternerende beplating. Door deze ‘setback’ is de mogelijkheid gecreëerd voor een ruim dakterras.

Aan de overzijde van de Wilhelminstraat bevinden zich op het Lieve Vrouweplein de Mariakerk en het evenemententerrein van Didam. De bouwmassa reageert hierop met een bebouwingsaccent op de aangrenzende hoek. Bewust is de hoofdentree meer naar de achterzijde van het complex geplaatst, waardoor de appartementen optimaal gericht zijn op de openbare ruimte. Het gemeenschappelijke dakterras speelt in op de onderlinge verbondenheid tussen de bewoners.

Opdrachtgever: Boerstal Bouw BV

Status: In ontwikkeling

Jaar: 2019 - Heden

Programma: 10 appartementen

Projectteam: Harm Diesvelt, Vincent van Vuuren, Jesse Wichmann

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk