Deel dit bericht op social media!
23 juni 2022

Werkzaamheden gevelrestauratie voormalige Pastorie Etten (Gld) gestart

Na een uitvoerige voorbereidingstijd zijn onlangs de werkzaamheden voor de gevelrestauratie van de voormalige pastorie met aangrenzend koetshuis aan de Molenstraat in Etten van start gegaan. Het Rijksmonumentale pand dateert uit 1858 en wordt momenteel als woning gebruikt. Recentelijk is gestart met het verwijderen van alle aanwezige pleisterlagen.

De gevels worden grotendeels opnieuw voorzien van een nieuwe pleisterlaag in de vorm van een zogenaamde “prikmotief”, waarbij de karakteristieke structuur wordt bereikt door het bewerken (tamponeren) met behulp van bossen wilgentakken. Daarnaast worden de hoekpilasters opnieuw in stucwerk blokmotief opgetrokken en sierlijsten rondom de gevelopeningen aangebracht.

Tot slot wordt er houtrotherstel aan de balkkoppen uitgevoerd en de schotelankers opnieuw gefixeerd. Door ons bureau is de technische uitwerking, de voor aanvraag benodigde vergunningen en subsidies verzorgd.

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk