Deel dit bericht op social media!
13 september 2022

Volledige make-over van vrijstaand woonhuis te Loil (Didam)

Met een intensieve verbouwing van dit vrijstaande woonhuis mag met recht worden gesproken van een geslaagde modernisering. Een revitalisatie waarbij dit bureau de bijbehorende ontwerp- en advieswerkzaamheden voor heeft verricht.

De wens om de schil te verduurzamen werd aangegrepen om zowel het exterieur als het interieur te wijzigen. Het plan omvatte op hoofdlijnen de volgende werkzaamheden:

  • Een volledig geüpdatet dakvlak met nieuwe geïsoleerde dakplaten en nieuwe vlakke mulderpannen (passend bij de agrarische uitstraling);
  • Het aanbrengen van twee dakkapellen uitgevoerd in quartz-zinc met platte felsen om o.a een herindeling van de badkamer mogelijk te maken;
  • Het wijzigen van diverse gevelopeningen om meer gebruiksgemak te creëren;
  • De spouw van het hoofdhuis na-isoleren om vervolgens de gevels wit te schilderen;
  • De dakrand van de bestaande uitbreiding te amoveren om aansluitend de gehele uitbreiding te voorzien van een zwarte bekleding bestaande uit verticale open houten in diverse breedten;
  • Om het ensemble op het erf te complementeren is het thema van quartz-zincen kaders en geschilderde witte gevels doorgezet naar de overige bebouwing op het erf.

Alles bijeengenomen: een aangenaam samenwerkingsverband met een resultaat waar zowel de opdrachtgever als Hurenkamp Architecten & Adviseurs zeer content mee is.

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk