Deel dit bericht op social media!
17 november 2023

Ringers fabriek wint Alkmaarse architectuurprijs

Woensdagavond 15 november 2023 is in Wijkcentrum Overdie voor een overvolle zaal de Alkmaarse Puienprijs uitgereikt. De Puienprijs is de Alkmaarse architectuurprijs en wordt om het jaar uitgereikt aan het gebouw die het beste is ingebed in zijn historische omgeving. De prijs is onderverdeeld in vier categorieën. De Ringersfabriek heeft de eerste prijs in de categorie ‘Herbestemmingen’ mogen ontvangen.

Over de Ringersfabriek is het juryrapport lovend. ‘Een bedreigd stukje erfgoed dat veel Alkmaarders aan het hart gaat, is na een lange strijd behouden. Door deze geslaagde herbestemming wordt dit gebouw het middelpunt van een toekomstig te bouwen nieuwe wijk.’ De commissie spreekt haar waardering uit voor de zorgvuldigheid waarmee de oorspronkelijke architectuur recht aan is gedaan en voor de inzet en vasthoudendheid, die is gepleegd om de kwaliteit van het bijzondere metselwerk van dit gebouw weer zichtbaar te maken. Daarnaast zijn de ramen naar oorspronkelijk model terug gebracht, met de originele uitstraling, maar wel met modern comfort.

Hurenkamp Architecten en Adviseurs is vanaf 2014 betrokken geweest bij de herbestemming van de Ringersfabriek. In opdracht van projectontwikkelaar Ten Brinke Vastgoedontwikkeling bv is de Ringersfabriek in een nauwe samenwerking met BOEi en Wiggers Ingenieursbureau getransformeerd tot een bruisende plek met wonen, werken en winkelen.

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk