Deel dit bericht op social media!
20 april 2020

Herbouw poorttoren slothoeve Schaesberg te Landgraaf gestart

Na jaren van voorbereiding is in de afgelopen week gestart met de werkzaamheden voor het gevelmetselwerk van de poorttoren.

Vanaf 2011 is ons bureau in opdracht van de Stichting Landgoed slot Schaesberg betrokken bij de herontwikkeling van het terrein rond de kasteelruïne rond het voormalige slot; https://www.slotschaesberg.nl/.

Inmiddels zijn er aantal werkzaamheden op het terrein afgerond zoals de het stabiliseren en geschikt maken voor beklimming van de kasteeltoren, het realiseren van een informatie-centrum met horeca, de bouw van een timmerwerkplaats, een smederij en een kinderboerderij met diverse dierenverblijven.

Voor de herbouw van de poorttoren zijn archieven ten aanzien van historische foto’s en tekeningen geraadpleegd en tevens zijn de nodige vergelijkbare kastelen in binnen- en buitenland bezocht.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met bouwhistoricus André Vierssen (bureau BBA), projectleider Aryan Klein (voormalig leermeester/ projectleider van de Bataviawerf te Lelystad) en technische ondersteuning door BOEi.

De baksteen gevelstenen worden speciaal voor dit project gebakken. De natuursteen blokken voor muur- en poortomlijstingen worden gedolven in groeves in Zuid-Limburg en België.

Naar verwachting zullen de metselwerkzaamheden eind 2020 zijn afgerond, waarna wordt gestart met de houten bolvormige bekroning met leibedekking.

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk