Wonen met zorg aan de rand van de stad

Aan de rand van Arnhem is een woongebouw gerealiseerd met 32 zorgappartementen en een gemeenschappelijke ruimte. In de planontwikkeling is gestreefd om het complex passend te integreren in de omgeving en te laten aansluiten op de naast gelegen woonwijk. Geen traditionele zorginstelling met bijbehorende uitstraling, maar een een uitstraling van een woongebouw met zorg voor mensen met een zwaardere handicap.

Het complex heeft zich van de naastgelegen autosnelweg afgekeerd. De appartementen zijn gepositioneerd in een carré rondom een gezamenlijke binnentuin. Een rondgang verzorgd de ontsluiting. Op zichzelf staande balkons en galerijen zijn opgebouwd uit een houten constructie voorzien van houten delen. De bruin/ gele tinten in het metselwerk en de vriendelijke uitstraling van de houten geveldelen gaan een dialoog aan met de groene omgeving.

Opdrachtgever: Cherrybird B.V.

Status: gerealiseerd

Jaar: 2018

Programma: zorgwoningen

Projectteam: Lianne Goosen, Harm Diesvelt, Boudewijn van Ommeren, Jesse Wichmann,

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk