Herontwikkeling De Dropfabriek

In ‘s-Heerenberg, temidden in een woonwijk, staat de oude dropfabriek van Fassin. Het fabriekspand dateert uit 1930 en is door verplaatsing van de productie al lange tijd buiten gebruik. Het gebied wordt getransformeerd naar een levendige buurt met 40 woningen. De locatie van het project kenmerkt zich door een hoogteverschil van ruim 2.5 meter. Op het lagere gedeelte staat oude snoepfabriek. De oude voorgevel van het pand wordt gereconstrueerd. Achter deze gevel worden in 2 lagen appartementen gerealiseerd. Verder zal het terrein plaats bieden aan eengezinswoningen en seniorenwoningen. De gebouwen zijn qua hoogte afgestemd op de bebouwing in de omgeving.

In het stedenbouwkundig concept staat de beleving van de bewoner centraal. De woningen zijn gesitueerd rondom gemeenschappelijke buitenruimten die een verlengstuk vormen van het persoonlijke terras of balkon. Door gebruik te maken van het hoogteverschil in het terrein wordt het parkeren op een mooie wijze opgelost onder een daktuin. Je parkeert dicht bij de deur maar de auto is niet zichtbaar aanwezig.

De architectuur van de gebouwen wordt gekenmerkt door een stedelijk uitstraling met een industrieel karakter. Dit uit zich in de toepassing van metselwerk met penanten, de vorm van de daken en de stenige bestrating tot aan de gevels.

Opdrachtgever: Familie Fassin

Status: voorlopig ontwerp

Jaar: 2019 - 2023

Programma: 40 woningen

Projectteam: Lianne Goosen, Bart Geurts, Edwin Kant, Jesse Wichmann, Bob Janssen,

Landschap: Buro Ontwerp & Omgeving

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk