Wonen in een voormalige school

In 2017 is begonnen met de herontwikkeling van een voormalig monumentaal schoolgebouw aan de Hoenderparkweg tot woningen. Het behoud van de bestaande kwaliteiten staat centraal binnen deze transformatie. Op het eerste gezicht lijkt er vrijwel niets veranderd aan het schoolgebouw. De lokaalstructuur is nog altijd aanwezig en in de bestaande gangen hangt nog altijd dezelfde sfeer. Maar waar de deuren vroeger toegang boden aan leerlingen, zijn het vandaag de voordeuren tot appartementen voor starters.

In het schoolgebouw is een grote diversiteit aan appartementen gerealiseerd. Van de 19 woningen zijn er 12 als twee kamer en 7 als drie kamer appartementen ingericht. Op de begane grond is er toegang tot een eigen terras, grenzend aan een ruim openbaar plantsoen. Op de verdieping is een balkon op subtiele wijze ingepast aan de gevel van het schoolgebouw.

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de herbestemming van de school. Het gebouw wordt van een ongeïsoleerde situatie getransformeerd naar een comfortabele woonomgeving. Het gehele gebouw krijgt nieuwe kozijnen met driedubbel glas en de gevels, de vloer en het dak worden nageïsoleerd. Het dak wordt ook volledig bedekt met ruim 150 zonnepanelen.

Opdrachtgever: EXPO Vastgoed

Status: gerealiseerd

Jaar: 2020

Programma: wonen

Projectteam: Edwin Kant, Lianne Goosen, Vincent van Vuuren, Harm Diesvelt

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk