Regionale Ambulance Voorziening

De nieuwbouw voor de Regionale Ambulance Voorziening op businesspark IJsseloord 2 te Arnhem is ontworpen als 2 in elkaar grijpende gebouwdelen, een tweelaags kantorendeel gesitueerd aan de hoofdroute van het park, de meander en een eenlaagse stallingsruimte hierachter gesitueerd. Het kantorendeel vormt de voorzijde van het gebouw en  krijgt een bijzonder vormgegeven aanzicht. De gevel van de verdieping is opgebouwd als een dubbele gevel met een verticale houten lamellen structuur.  De hoeken van het kantorendeel zijn open en transparant door hier functies te plaatsen die daglicht vragen. Aan de okselzijde is de hoofdentree van het gebouw gesitueerd.

Het stallingsgedeelte is heel terughoudend vormgegeven en wordt geheel uitgevoerd in zwarte gevelbeplating. De indeling van het terrein en het gebouw is erop gericht om de uitruk zo snel mogelijk en zonder verstoringen te laten verlopen. De functies op de begane grond de stalling,  de magazijnen, de verblijfruimte en de kleed- en doucheruimten zijn met onderling korte verbindingslijnen en zonder doorkruisende routes van andere functies gepositioneerd. De kantoor en opleidingsruimten zijn op de verdieping gesitueerd.

Bijzonder aan het ontwerptraject was de integrale manier van werken met alle relevante partijen. De mogelijkheden zijn van begin af aan vanuit verschillende oogpunten bekeken en beoordeelt waardoor er doordachte keuzes zijn gemaakt.

Opdrachtgever: Bouwcombinatie IJsseloord 2

Status: gerealiseerd

Jaar: 2014

Programma: kantoor, stalling ambulances

Projectteam: Lianne Goosen, Vincent van Vuuren, Boudewijn van Ommeren, Jesse Wichmann

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk