Herbestemming Gemaal Oude Rijn

Het Gemaal Oude Rijn te Pannerden is ca. 1884 gebouwd als stoomgemaal. Vanaf 1916 is het gemaal omgebouwd tot elektrisch aangedreven gemaal. Sinds 1970 is het gemaal niet meer in werking. Toch wilden het Waterschap Rijn en IJssel en gemeente Rijnwaarden het cultuurhistorische monument uit 1884 in ere behouden.

In augustus 2015 is er begonnen met de restauratie en herbestemming van het Gemaalcomplex. Het voormalig ketelhuis en de veldschuur zijn gerestaureerd, waarbij waardevolle elementen in het interieur en exterieur zoveel mogelijk behouden zijn gebleven. Nieuwe elementen zijn duidelijk herkenbaar maar qua kleur en materiaal heel bescheiden toegepast. De schoorsteen is in een moderne kunstvorm teruggebracht.

Het ketelhuis is herstemd tot horecagelegenheid. De machinekamer dient als educatieve ruimte en museum. De veldschuur is ingericht als atelier en een bijzonder vakantiehuisje met een fantastische natuurervaring.

Opdrachtgever: BOEi / Waterschap Rijn & IJssel

Status: gerealiseerd

Jaar: 2016

Programma: museum, horeca, atelier en vakantiehuisje

Projectteam: Vincent van Vuuren, Henk van Harsselaar, Lianne Goosen, Guus Schilderman

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk