Loftwoningen in steenfabriek

De rijksmonumentale steenfabriek ‘De Bunswaard’ in Beuningen dateert van 1917. Het complex omvat onder meer veld- en steenovens, maar ook een boerderij, directeurswoning en stallen voor de fabriekspaarden. De steenfabriek heeft een ovenlichaam met 22 ovenkamers, is voorzien van een dubbel zadeldak met zakgoot en een karakteristieke schoorsteen van 50 meter hoog.

In 2016 is gestart met de restauratie en herbestemming van het complex. In de steenfabriek zijn acht luxe loftwoningen gerealiseerd, met optimaal woongenot en uitzicht over natuur. Daglicht, zichtlijnen en de beleving van de markante kap zijn de belangrijkste uitgangspunten geweest voor de nieuwe indelingen van de lofts.

De inbouw van de woningen is door de bewoners zelf gedaan wat heeft geresulteerd in 8 unieke woningen. Wij hebben naast de herbestemming voor 2 woningen de inbouw ontworpen.

Opdrachtgever: BOEi

Status: gerealiseerd

Jaar: 2018

Programma: 8 loftwoningen

Projectteam: Dominic Dirkse van den Heuvel, Bryan Klein Bluemink, Edwin Kant

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk