Bedrijfscomplex Accsys Technologies

Door een sterke stijging van de vraag naar Accoya en Tricoya hout ontstond de wens om de productielocatie van Accsys technologies op Kleefsewaard in Arnhem uit te breiden en te vernieuwen. De logistieke inrichting van het bedrijf is heel bepalend geweest voor de positionering en de invulling van de locatie. Er is een driedeling op het terrein gerealiseerd met de industrie aan de achterzijde, de logistieke onderdelen in het midden en het kantoor met laboratorium aan de voorzijde gericht op de Westervoortsedijk.
De nieuwbouw en uitbreiding sluiten enerzijds aan op de bestaande structuur en geven anderzijds een nieuwe identiteit aan het bedrijf. Dit is vertaald in het ontwerp: verschillende bouwdelen variërend in vorm, materiaal en architectuur.

Het hoofdkantoor representeert het bedrijf in materialisatie, innovatie en duurzaamheid. De gevels zijn opgebouwd uit houten gevelelementen van Accoya en Tricoya hout in de kleur zwart. De gevel van het laboratorium op de begane grond is voorzien van een huid van architectonisch beton geïnspireerd op de houtcellenstructuur van hout. Een symbiose van opdrachtgever en gebruiker. In het interieur zijn vele toepassingen van de eigen producten van Accsys gerealiseerd, waaronder kopshouten traptreden en speciale Accoya/Tricoya deuren.

Opdrachtgever: Bruil Bouw

Opdrachtgever interieur: Accsys Technologies

Status: gerealiseerd

Jaar: 2017

Programma: productieruimten, kantoren en laboratorium, ca. 18.000 m2 bvo

Projectteam: Lianne Goosen, Vincent van Vuuren, Boudewijn van Ommeren, Jesse Wichmann, Harm Diesvelt

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk