Herontwikkeling op dorpse schaal

Als onderdeel van het groot centrumplan in Didam krijgt het gebied rondom het voormalige gemeentehuis een nieuwe invulling. Er is een ontwerp gemaakt met twee supermarkten op de begane grond  en 37 appartementen op de verdiepingen. De massa van de nieuwe bebouwing zoekt aansluiting met de verhoudingen van de bebouwing in haar omgeving. De inspiratie is gehaald uit de ontstaansgeschiedenis van het dorp Didam: Een morfologie van gegroeide structuur van naast elkaar ontstane individuele panden.

Het ritmiek in de gevel in combinatie met de geleding zorgt voor een onderbreking in de lengte van het blok. De dorpse sfeer komt terug in het materiaalgebruik, diverse tinten metselwerk, kleinschaligere eenheden en variatie in gevels met een eigentijdse aspecten. De wisselende hoogten van dakranden in combinatie met de uitstekende balkons zijn een verwijzing naar de verspringende hoogtes van luifels uit het huidige centrum van Didam. De appartementen zelf kunnen zich maximaal richten op de openbare ruimte. De verticale gevelopeningen geeft de gevels namelijk een grote mate van openheid en verzorgen een versterkte visuele verbinding tussen binnen en buiten.

Opdrachtgever: Bruil-Groenstaete Projectontwikkeling

Status: in ontwikkeling

Jaar: 2017

Programma: 2 supermarkten, 37 appartementen

Projectteam: Lianne Goosen, Harm Diesvelt, Vincent van Vuuren, Jesse Wichmann

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk