Appartementencomplex ‘De Resident’

Aan de Utrechtsestraat is het voormalige SNS kantoor getransformeerd naar een eigentijds appartementencomplex ‘De Resident’. Het gebouw dateert uit de wederopbouwperiode, maar van het oorspronkelijke ontwerp is door een verbouwing in de jaren 90 veel verloren gegaan. Voor de herbestemming is daarom alleen het betoncasco behouden.

De vormgeving van de bestaande betonnen draagstructuur heeft als basis gediend voor het verdere ontwerp. Binnen deze structuur zijn 39 stadsappartementen gerealiseerd. De schil van het gebouw is bij de transformatie geheel vervangen. De hoge borstweringen zijn verwijderd om vanuit de appartementen uitzicht op de stad en de Nederrijn te bieden. De nieuwe invulling bestaat uit duurzame gevelelementen van houtskeletbouw. Het materiaalgebruik is helder en representeert met zijn strakke en rustige uitstraling de structuur van het oorspronkelijke gebouw. Op het dak is een gezamenlijk dakterras voor de bewoners gerealiseerd.

Opdrachtgever: Radius Vastgoed BV

Status: gerealiseerd

Jaar: 2016

Programma: wonen

Projectteam: Dominic Dirkse van den Heuvel, Bryan Klein Bluemink, Edgar Nijeboer, Guus Schilderman

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk