Villa Beekhuizenseweg

In de villawijk ‘Beekhuizen’ is een moderne eigentijdse villa gerealiseerd. De woning is opgebouwd uit twee gestapelde volumes met daaronder een kelder. Deze volumes onderscheiden zich van elkaar door het contrasterende materiaalgebruik. Hierin wordt de begane grond gekenmerkt door de zogenoemde ‘clickbrick’, een innovatieve baksteen waarbij geen mortel meer nodig is. De eerste verdieping is bekleed met wit stucwerk.

De plattegronden van de woning zijn specifiek ontworpen op de oriëntatie van de zon om zo het wooncomfort te vergroten. De belangrijkste leefruimtes zijn gericht op het zuiden en profiteren van een optimale bezonning. Het trappenhuis fungeert als kern van het huis en verbindt de verdiepingen door middel van vides en daglicht.

De lijn van de architectuur is doorgezet in het ontwerp van de tuin. Er is altijd een relatie tussen binnen en buiten door een directe verbinding met de tuin of diverse terrassen.

Opdrachtgever: particulier

Status: gerealiseerd

Jaar: 2007

Programma: wonen

Projectteam: Raoul Scheffer, Vincent van Vuuren, Hans van Mierlo

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X