Innovatiecentrum ICER

De afbramerij/giethal, een van de zeven rijksmonumenten op het industriepark in Ulft, is herbestemd tot innovatiecentrum ICER. Dit is een publieksattractie voor techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. Het centrum is bedoeld om vooral jongeren te enthousiasmeren voor de techniek. Met een integraal ontwerpteam en door interactief overleg met de diverse gebruikers is invulling gegeven aan het complexe programma en is een duurzaam en kostenbewust gebouw gerealiseerd.

Het rijksmonument bestaat uit een functionele aaneenschakeling van verschillende gebouwen. In de uitwerking is deze structuur van gebouwdelen gerespecteerd. Bestaande elementen en bouw relicten zijn zoveel mogelijk gehandhaafd. De ‘oude’ wanden zijn louter voorzien van steenversteviger. Nieuwe elementen zoals de entree, het inbouwelement in de giethal en de smederij zijn contrasterend en ‘los’ van het bestaande gerealiseerd. De materialisatie van de buitengevels is in staal en glas. Aan de binnenzijde zijn strakke hoogglans witte materialen toegepast om het gewenste contrast te creëren

Opdrachtgever: Gemeente Oude IJsselstreek

Status: gerealiseerd

Jaar: 2014

Programma: werkplaatsen, bijeenkomst- en presentatie ruimten

Projectteam: Lianne Goosen, Dominic Dirkse van den Heuvel, Vincent van Vuuren, Guus Schilderman

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk