Multi-tenant kantoorgebouw

Het ontwerp voor een nieuwe multi-tenant kantoorgebouw voor onder andere de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) is gesitueerd op Nationaal Sportcentrum Papendal. Het gebouw is duurzaam, compact en efficiënt met een heldere organisatie van ruimtes, constructie en technische voorzieningen.

Het programma is georganiseerd als een stapeling van functies. De 1e bouwlaag vormt de plint van het gebouw plint en sluit aan op het verrichtingenterrein. Op de plint bevindt zich een twee-laags volume dat alzijdig is georiënteerd. Dit eenduidige volume krijgt een krachtige uitstraling doordat het los komt van de plint en door een bijzondere materialisering van de gevels. De glasvlakken in de gevels krijgen verschillende afmetingen aan de hand van de oriëntatie t.o.v. de zon. Op bepaalde plaatsen worden grote glasvlakken in de gevels voorgesteld bij de bijzondere ruimten met het bos als decor.

Voor het resterende terrein is gezocht naar een maximale natuurlijke invulling. Het gemixte boslandschap wordt uitgebreid met bomen tot de bebouwing en het terrein wordt meer geaccidenteerd. De zuidzijde van het kavel wordt juist heel open gehouden. Dit deel wordt beplant met grassen die indien nodig kunnen worden gemaaid zodat er de mogelijkheid ontstaat een tijdelijke situatie voor parkeren te realiseren.

Opdrachtgever: Nationaal Sportcentrum Papendal

Status: competitie niet geselecteerd

Jaar: 2018

Programma: kantoor

Projectteam: Lianne Goosen, Harm Diesvelt, Bart Geurts

Landschap: Buro Ontwerp & Omgeving

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk