Herontwikkeling Rijnkade Nieuwstraat

Het nieuwe stedelijke blok tussen Trans, de Nieuwstraat en de Rijnkade sluit aan op drie gedifferentieerde urbane wanden met ieder een andere sfeer, schaal en functionaliteit. Het ontwerp vormt een herkenbare eenheid in het stedelijke grid, logisch en natuurlijk reagerend op de aansluitende bebouwing. De architectonische opzet is gebaseerd op een rastersysteem waarbij zowel materiaal als maatvoering mee beweegt met de locatie. Aan de Weerdjesstraat/Trans reageert het betonnen raster op de horizontale wederopbouwpanden; in de Nieuwstraat wordt gekozen voor een materialisering van hout, passend bij de ambachtelijke, historische bebouwing en wordt een vriendelijke tussenmaat geïntroduceerd die past bij deze aantrekkelijke stedelijke straat.

Om de corridor van Rijn naar Stadscentrum te ondersteunen streven we naar een mix van functies in een doorwaadbare plint: het straatleven loopt op natuurlijke wijze door in het programma van de begane grond. De Nieuwstraat wordt intern met de Rijnkade verbonden. Het bouwblok vormt een duidelijke entree naar de stad. De hoek Rijnkade-Nieuwstraat reageert op de nieuwe inrichting aan de Rijn middels het wijken van de binnen gevel. Het plan gaat nadrukkelijk een relatie aan met het water en groen in de Nieuwstraat en de beleving van de Rijn.

Opdrachtgever: Camelot

Status: competitie niet geselecteerd

Jaar: 2018

Programma: publiek toegankelijke ruimte, woningen

Projectteam: Lianne Goosen, Harm Diesvelt

Landschap: Buro Poelmans Reesink

Constructie: CONSTABIEL

Integralist: Hans Stofberg

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk