Kasteelruïne Bleijenbeek

De eerste bebouwing van het kasteel als burchthuis dateert uit de veertiende eeuw. Hierna heeft het gebouw in de loop van de eeuwen de nodige uitbreidingen ondergaan, waarbij de grootste aanpassingen in de periode 1688 – 1709 door Arnold Schenck van Nydeggen zijn aangebracht. Tijdens de opmars van de Geallieerden werd op 20 en 21 februari 1945 besloten het kasteel door de RAF te bombarderen om zo aanwezige Duitse parachutisten te dwingen zich over te geven. Tijdens dit bombardement werden het kasteel, de bijgebouwen en de omliggende tuinen zwaar beschadigd.

Stichting Kasteelruïne Bleijenbeek is sinds haar oprichting actief bezig met planvorming, fondsenwerving en zoeken naar herbestemmingsmogelijkheden voor zowel de ruïne als de omliggende tuinen en lanen. Hurenkamp architecten & adviseurs heeft de Stichting vanaf 2010 ondersteund met de planvorming en uitvoering van de consolidatie, het zoeken naar mogelijkheden tot herbestemming, het aanvragen van vergunningen en diverse subsidies alsmede het begeleiden van de uitvoering.

De consolidatie van de ruïne is eind 2014 afgerond. Daarnaast is er begin 2015 een toevoeging gerealiseerd aan de achterzijde in de vorm van een tussenvloerconstructie. Ook de omliggende tuinen en contour van de gracht zijn gereconstrueerd.

Opdrachtgever: Stichting kasteelruïne Bleijenbeek

Status: gerealiseerd

Jaar: 2015

Programma: kasteelruïne

Projectteam: Vincent van Vuuren, Guus Schilderman

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk