Groene transformatie en uitbreiding Rometron

Rometron in Steenderen is een internationale speler op het gebied van slimme onkruidverdelgingsmachines waarbij door een vinding van Rometron slechts 10% van de oorspronkelijke bestrijdingsmiddelen hoeven te worden gebruikt. Het bedrijf is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid, waardoor een grootschalige transformatie en uitbreiding van de bestaande huisvesting noodzakelijk was. Terugliggend t.o.v. het bestaande gebouw is een nieuw tweelaags volume toegevoegd. De heldere materialisering zorgt voor eenheid tussen de twee bouwdelen. Het witte kader van de nieuwbouw is een verbijzondering en markeert de nieuwe hoofdentree.

Het bedrijfsgebouw bestaat uit werk- en testruimten met aansluitend een bedrijfshal op de begane grond en kantoorvertrekken op de verdieping. Het interieur wordt gekenmerkt door zijn open karakter en transparantie. De nieuwe trap met vide zorgt voor ruimtelijkheid en er zijn op allerlei manieren zichtlijnen ontstaan tussen de verschillende afdelingen. Deze uitgangspunten zijn ook in de bestaande kantoren doorgevoerd.

In het interieur ontwerp komt overal een groene thema terug met een knipoog naar het werkveld van het bedrijf. De groene loper’ van gras-tapijttegels en de moswand zijn hierin het meest uitgesproken. Daarnaast komt het thema ook terug in de pantry’s, toiletten en overige inrichting. Het meubilair is zorgvuldig samengesteld waarbij veel maatwerk is geleverd, zelfs de klokken zijn naar ontwerp van Hurenkamp uitgevoerd.

Opdrachtgever: Rometron B.V.

Status: gerealiseerd

Jaar: 2020

Programma: kantoor en werkplaats

Projectteam: Lianne Goosen, Harm Diesvelt, Edgar Nijeboer

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk