Dynamisch bedrijfspand op zichtlocatie

Direct grenzend aan de snelweg A18 heeft Retail Bouw Nederland een nieuw onderkomen gekregen. Ontworpen met maximale duurzaamheidsmaatregelen is het volume opgezet als een eenduidig geometrische element met een uitkragend element dat tevens de entree accentueert. Het gebouw kenmerkt dan ook zich door de speelse compositie van blokken in verschillende materialen en arrangeert de organisatie van het vierlaagse kantoor en de eenlaagse bedrijfsruimte voorzien van inpandige laadkuil en dock shelter. De toepassing van de kleuren en materialen refereert naar de identiteit van de gebruiker, waarbij het afwisselende gevelpatroon van de bedrijfshal voor een interessant lijnenspel zorgt. Een ogenschijnlijk willekeurig dynamisch gevelpatroon, als een knipoog naar het karakter van de naastgelegen snelweg.

Het interieur van het kantoor is vormgegeven middels de beginselen van Feng Shui. Conform deze oude filosofie, met balans en de voorbeweging van energiestromen op plekken, zijn alle interieuronderdelen in harmonie samengebracht zodat er een evenwichtige en gezonde leef- en werkomgeving is ontstaan. Het resultaat is een ruim opgezette, open toegankelijke omgeving met de toepassing van natuurlijke materialen zonder de keerzijden van een klassieke kantoortuin.

Opdrachtgever: Retail Bouw Nederland

Status: gerealiseerd

Jaar: 2020

Programma: kantoor met bedrijfshal (ca. 3800 m2 bvo)

Projectteam: Harm Diesvelt, Jesse Wichmann, Edwin Kant

Fotograaf: Walter Frisart FOTOwerk

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk