Deel dit bericht op social media!
02 november 2021

Herbestemming van de Centrale Markthal Amsterdam

De restauratie van de als rijksmonument aangeduide Centrale Markthal is in volle gang en ook de planvorming voor de herbestemming van de groothandelsmarkt is gestart. Sinds de opening in 1934 was de markthal dé plek waar winkels en marktkooplieden naartoe ging voor hun waren en goederen. In 2006 raakte de Centrale Markthal in ongebruik en sindsdien staat het gebouw leeg.

In opdracht van Stichting BOEi is ons bureau betrokken bij de herbestemming van de Centrale Markthal in Amsterdam. Hierbij voorzien wij in de technische uitwerking en de advisering op het gebied van brandveiligheid en bouwfysica. De definitieve invulling van het gebouw wordt nog onderzocht, maar het staat vast dat het gebouw een centrale, publieke functie in de volledige gebiedsontwikkeling van het Marktkwartier gaat krijgen.

In de komende jaren van restauratie en herontwikkeling zal het gebouw laagdrempelig in gebruik worden genomen, waarbij een plek wordt geboden aan nieuwe ondernemers en gevestigde namen uit de buurt.

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk