Deel dit bericht op social media!
25 mei 2023

Restauratie en Herbestemming ENKA poortgebouw in volle gang

Het poortgebouw op het ENKA-terrein in Ede vormt al sinds 1922 de hoofdentree van het fabriekscomplex. Op deze historische plek passeerde in de hoogtij dagen van ENKA meer dan 5000 medewerkers de poort en ook vandaag de dag is er volop bedrijvigheid. Het poortgebouw wordt volledig gerestaureerd en herbestemd naar 32 appartementen.

De cascorestauratie van het poortgebouw is momenteel ver gevorderd. Het kenmerkende ENKA tegeltableau en de vlaggenmasten zijn aan de hand van oude bouwtekeningen gereconstrueerd. Ook zijn de veelruitvensters hersteld en weer geschilderd in de originele kleuren.  

De contouren van de 32 nieuwe appartementen worden zichtbaar. Ondanks de beperkte oppervlakte van de woningen blijft de karakteristieke sfeer behouden. In de torenwoningen beleef je de betonnen draagconstructie en in de shedwoningen hebben de spanten een prominente rol. Een uitsnede in het sheddak biedt ruimte aan dakterrassen. De spantconstructie blijft zichtbaar waardoor de ruimtelijkheid en structuur niet verloren gaat.   

Naar verwachting wordt het ENKA poortgebouw na de zomer van 2023 opgeleverd!

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk