St. Petersgasthuis

Het ontwerp voor de transformatie van het Sint Petersgasthuis omvat een zorgwinkel, kantoorruimtes, een restaurant en diverse andere publieks- en kantoorvoorzieningen. Het monumentale gebouw bestaat uit twee bouwdelen, de middeleeuwse voorbouw uit 1354 en de 19e -eeuwse achterbouw (1850). De historische beleving van het gebouw wordt versterkt door het (opnieuw) zichtbaar maken van authentieke elementen: vloeren, muren, schouwen en gebogen dakspanten.

Binnen de bestaande context van het rijksmonument zijn nieuwe eigentijdse elementen toegevoegd. De ambachtelijke vormgeving van het trappenhuis als verbinder van het voor- en achterhuis en de inpassing van technische (zicht) installaties zijn hierin voorbeelden. De samenhang tussen oorspronkelijke en nieuwe elementen geven een extra dimensie aan het pand.

De transformatie van het St. Petersgasthuis is in 2017 bekroond met de Willem Diehl publieksprijs voor beste architectuurproject op het gebied van restauratie, renovatie en herbestemming in Arnhem.

Opdrachtgever: Steunstichting Arnhemse Gasthuizen

Status: gerealiseerd

Jaar: 2015

Programma: kantoor- en ontvangstruimten

Projectteam: Hennie Hurenkamp, Vincent van Vuuren, Guus Schilderman

Interieurontwerp: Studio Kees Marcelis

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk