Duurzaam wonen

Op een uitloper van de Gelderse heuvelrug is een duurzame eigentijdse vrijstaande woning gerealiseerd. Het hoogteverschil in het terrein vormt een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp. De woning bestaat uit 3 gestapelde volumes waarbij het onderste volume in het talud is geschoven en de facilitaire ruimten herbergt. Het 2e volume heeft maximale aansluiting met het maaiveld. Hier bevinden zich de woonruimten. Het 3e volume komt los van de grond en is gericht op uitzicht naar de omgeving.

Duurzaamheid is een belangrijk item in het ontwerp van de woning. De woning is vanaf de begane grond opgebouwd uit houtskeletbouw met goed geïsoleerde gevels die kierdicht en dampopen zijn gemaakt zodat een dichte gevel met een optimaal binnenklimaat ontstaat. Tevens is er een duurzame installatie toegepast in de vorm van een warmtepomp met een gesloten bronsysteem, een aardwarmtewisselaar en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Opdrachtgever: particulier

Status: gerealiseerd

Jaar: 2018

Programma: wonen

Projectteam: Lianne Goosen, Vincent van Vuuren

Kleuradvies: KIM colour guided design

Tuinontwerp: Buro Poelmans Reesink

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk