Compacte stadswoningen

Met de herontwikkeling van het voormalige wijkcentrum aan de Rappardstraat tot appartementen wordt de volgende vernieuwing in de Arnhemse wijk Klarendal ingezet. De wijk heeft door de jaren heen al een groot aantal stadsvernieuwingsingrepen ondergaan, waarbij vaak gebruik gemaakt werd van dominerende trends in plaats van in te spelen op de bestaande omgeving. Deze inbreidingslocatie vraagt dan ook om een passend ontwerp die het stedelijk weefsel versterkt. Een opgave van maatwerk voor een kwaliteitsverbetering van wonen en woonomgeving door een massaal appartementencomplex op te delen naar een maat en schaal die past binnen de omgeving.

De architectuur reageert op de directe omgeving met enerzijds gelijkvormige rode bakstenen rijtjeswoningen met wit gestucte of zwarte houten topgevels en anderzijds op de authentieke panden met een eigen identiteit en differentiatie. Het ontwerp is een zorgvuldige totaalcompositie met een gevel als schakeling van variabele hoogten, gevelritmes en verspringende rooilijnen. Het resultaat: Een parcellering van eenheden met zowel een eigen identiteit als een morfologische afstemmend geheel, nieuwbouw dat een samenhangend geheel vormt met haar omgeving.

Opdrachtgever: Clairendael BV

Status: gerealiseerd

Jaar: 2018

Programma: 28 appartementen

Projectteam: Lianne Goosen, Harm Diesvelt, Boudewijn van Ommeren, Jesse Wichmann

test
Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X
Beeldmerk