Reconstructie gevel woonhuis Arnhem

Het monumentale pand uit 1895 aan de Boulevard Heuvelink 108 is, aan de hand van een oude foto en bouwsporen, gereconstrueerd in oorspronkelijke staat. Aan de voorzijde is een compleet nieuwe eikenhouten veranda geplaatst op een hardstenen plint en de authentieke klokgevel is opnieuw opgemetseld. De niet oorspronkelijke toegangstrap is verwijderd en hiervoor in de plaats is een originele hardstenen trap herplaatst. Deze trap is overkapt met een zinken luifel welke is afgewerkt met houten frieslijsten. De gemetselde gevel is in zijn geheel gereinigd en de knipvoegen zijn opnieuw aangebracht.

Aan de achterzijde zijn nieuwe persiennes gemonteerd en is een eenvoudige trap vervangen voor een geheel nieuwe houten veranda waarvan de detaillering correspondeert met de luifel aan de voorzijde. De vorm van het hekwerk is tot stand gekomen na een grondig stijlonderzoek in de wijk.

De reconstructie van de gevel van het monumentale pand is in 2011 bekroond met de Willem Diehl publieksprijs voor beste architectuurproject op het gebied van restauratie, renovatie en herbestemming in Arnhem.

Opdrachtgever: particulier

Status: gerealiseerd

Jaar: 2009

Programma: wonen

Projectteam: Dominic Dirkse van den Heuvel, Vincent van Vuuren

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X