Huisvesting Omroep Gelderland Arnhem

In de bestaande huisvesting van de omroep waren een aantal knelpunten gesignaleerd die de bedrijfsvoering negatief beïnvloedden. In opdracht van de omroep is er een passend plan gemaakt door gedeeltelijk de bestaande bebouwing aan te passen en gedeeltelijk een 4-laagse nieuwbouw gekoppeld aan het bestaande pand te realiseren. Een groot gedeelte van het plan bevindt zich binnen de bestaande contouren en heeft tot doel de kwaliteit en de kwantiteit van de huidige ruimten te verbeteren. Een belangrijk uitgangspunt hierin is het creëren van ‘transparantie’. Om de ontsluiting van het gebouw en de verbindingen tussen de verschillende afdelingen te verbeteren is bij de kern van het gebouw een uitbreiding bedacht waarin een nieuw trappenhuis, een lift en de sanitaire ruimten zijn gerealiseerd. De nieuwbouw vormt een duidelijk contrast met de bestaande bebouwing door toepassing van een eigentijdse vormgeving en nieuwe materialen.

Tijdens de bouw bleef de omroep ‘in de lucht’. Hiervoor was een uitgekiende fasering van de bouw nodig. Vooral het vernieuwen van de serverruimte, het hart van de organisatie, was een technische uitdaging.

Opdrachtgever: Stichting Omroep Gelderland

Status: gerealiseerd

Jaar: 2013

Programma: kantoren, redactieruimten, geluidsstudio's

Projectteam: Lianne Goosen, Vincent van Vuuren, Hans van Mierlo

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of een idee voor een project waarbij u ons goed kan gebruiken. Neem direct contact op via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder.

Adres
Kerkallee 43
6882 AM Velp

Direct contact
026 – 361 38 12
architecten@hurenkamp.nl

KvK nummer: 09090353
Lid BNA / Bond van Nederlandse Architecten

X