PRODUCTIELOCATIE ACCSYS TECHNOLOGIES

OPDRACHTGEVER: BRUIL BOUW
OPDRACHTGEVER INTERIEUR: ACCSYS TECHNOLOGIES
LOCATIE: INDUSTRIEPARK KLEEFSE WAARD (IPKW) TE ARNHEM
PROGRAMMA: B.V.O. CA. 18.900 M2
TERREIN: CA. 35.200 M2
ONTWERP: 2014
REALISATIE: MEDIO 2017
PROJECTTEAM: LIANNE GOOSEN / VINCENT VAN VUUREN / BOUDEWIJN VAN OMMEREN / JESSE WICHMANN / HARM DIESVELT

Eind augustus 2015 is gestart met de ideeënvorming voor de uitbreiding van het bedrijfspand van Accsys technologies op Kleefsewaard in Arnhem. Alle onderdelen die momenteel elders zijn gehuisvest worden naar deze locatie verplaatst en samengevoegd tot 1 complex. 

Het complex bestaat uit verschillende gebouwdelen met een eigen vorm en bouwhoogte variërend in tussen de 8,5 en 12 meter. De logistieke inrichting van het bedrijf is heel bepalend geweest voor de positionering van de uitbreiding en de invulling van de locatie. Er is een driedeling op het terrein gerealiseerd  met de industrie aan de achterzijde, de logistieke onderdelen in  het midden en het kantoor met laboratorium aan de voorzijde gericht op de Westervoortsedijk.

Het  hoofdkantoor van twee bouwlagen  is in de lengte georganiseerd zodat er een brede gevel aan de Westervoortsedijk ontstaat. De gevels zijn opgebouwd uit houten gevelelementen van Accoya en tricoya hout in de kleur zwart. De gevel van het laboratorium op de begane grond wordt voorzien van een huid van architectonisch beton  geïnspireerd op de houtcellenstructuur van hout. Een symbiose van opdrachtgever en gebruiker.
Ook in het interieur worden vele toepassingen van de eigen producten van Accsys gerealiseerd, waaronder een houtwolk, kopshouten traptereden en speciale Accoya/tricoya deuren. Het gebruik van duurzame C2C materialen is een belangrijk item geweest in de uitwerking van het project.

Fotografie door Lieke Esveldt Photo

YoutubeFacebookLinkedInTwitter