OPDRACHTGEVER: DHR.  D. TE BOKKEL / ASTRID STOKMAN
LOCATIE: BOULEVARD HEUVELINK 108 TE ARNHEM
ONTWERP: OKTOBER 2007
OPLEVERING: APRIL 2009
PROJECTTEAM: DOMINIC DIRKSE VAN DEN HEUVEL / VINCENT VAN VUUREN

Het monumentale pand uit 1895 aan de Boulevard Heuvelink 108 is, aan de hand van een oude foto en bouwsporen, gereconstrueerd in oorspronkelijke staat. Aan de voorzijde is een compleet nieuwe eikenhouten veranda geplaatst op een hardstenen plint en de authentieke klokgevel is opnieuw opgemetseld. De niet oorspronkelijke toegangstrap is verwijderd en hiervoor in de plaats is een originele hardstenen trap herplaatst. Deze trap is overkapt met een zinken luifel welke is afgewerkt met houten frieslijsten. De gemetselde gevel is in zijn geheel gereinigd en de knipvoegen zijn opnieuw aangebracht. Aan de achterzijde zijn nieuwe persiennes gemonteerd en is een eenvoudige trap vervangen voor een geheel nieuwe houten veranda waarvan de detaillering correspondeert met de luifel aan de voorzijde. De vorm van het hekwerk is tot stand gekomen na een grondig stijlonderzoek in de wijk.

YoutubeFacebookLinkedInTwitter