CENTRUM BIJZONDERE TANDHEELKUNDE

OPDRACHTGEVER: CENTRUM VOOR REVALIDATIE DE VOGELLANDEN
LOCATIE: HYACINTHSTRAAT TE ZWOLLE
PROGRAMMA: B.V.O. CA. 1000 M2 
ONTWERP: 2013
REALISATIE: MEDIO 2014
PROJECTTEAM: LIANNE GOOSEN / VINCENT VAN VUUREN / BRYAN KLEIN BLUEMINK / GUUS SCHILDERMAN

Het bestaande revalidatiecentrum 'De Vogellanden' is uitgebreid t.b.v. het huisvesten van een nieuwe afdeling, het Centrum Bijzondere Tandheelkunde. In het CTB worden bijzondere behandelingen verricht bij o.a. patiënten met lichamelijke en/of verstandelijke beperking, bij kinderen met ernstige gebitsklachten of met extreme angst. De afdeling is ingericht volgens het ABC-principe waarbij er een scheiding wordt gemaakt tussen de publieksruimten en de personeelsruimten met infectie kritische ruimten. Er is gekozen om de personeelsruimten zo centraal mogelijk te organiseren met hieromheen heen de behandelkamers. De routing voor de patiënten loopt hierom heen. Dit heeft als consequentie dat de behandelkamers intern komen te liggen. Alle personeelsruimten zijn aan elkaar gekoppeld. 
De uitbreiding is gerealiseerd in de huidige stijl van het pand.

YoutubeFacebookLinkedInTwitter