VERBOUWING OMROEP GELDERLAND

OPDRACHTGEVER: STICHTING OMROEP GELDERLAND
LOCATIE: ROZENDAALSEWEG ARNHEM
PROGRAMMA: CA. 1500m2 VERBOUWING  / CA. 200m2 UITBREIDING
ONTWERP: 2010
REALISATIE: 2013
PROJECTTEAM: LIANNE GOOSEN / VINCENT VAN VUUREN / HANS VAN MIERLO

In de bestaande huisvesting van de omroep zijn de afgelopen jaren een aantal knelpunten gesignaleerd die de bedrijfsvoering negatief beinvloeden. In opdracht van de omroep is er een plan gemaakt die de knelpunten oplossen door gedeeltelijk de bestaande bebouwing aan te passen en gedeeltelijk een 4-laagse nieuwbouw gekoppeld aan het bestaande pand te realiseren. Een groot gedeelte van het plan bevindt zich binnen de bestaande contouren en heeft tot doel de kwaliteit en de kwantiteit van de huidige ruimten te verbeteren. Een belangrijk uitgangspunt hierin is het creeren van ‘transparantie’. Om de ontsluiting van het gebouw en de verbindingen tussen de verschillende afdelingen te verbeteren is bij de kern van het gebouw een uitbreiding bedacht waarin een lift en de sanitaire ruimten worden gerealiseerd. De nieuwbouw vormt een duidelijk contrast met de bestaande bebouwing door toepassing van een eigentijdse vormgeving en nieuwe materialen.

YoutubeFacebookLinkedInTwitter